Afspraak maken

Wat is BIAB

En wat is het

effect van BIAB?

BIAB oftewel 'builder in a bottle' biedt versterking voor de nagels, zodat ze niet breken of scheuren. De behandeling is bedoeld voor op de natuurlijke nagel. Hierdoor krijgen je nagels de tijd om aan te sterken en groeien ze op een gezonde manier door.

BIAB is geschikt voor iedereen. Het effect van BIAB is niet alleen sterke nagels, maar het geeft de nagels ook een prachtige ‘natural look’. Zo heeft BIAB een ‘self-pinchend’ effect waardoor we tijdens de behandeling de perfecte c-curve kunnen creëren. De c-curve is de ronding van de nagel op het juiste punt, die de nagel slanker en sterker maakt.

Je kunt voornamelijk kiezen uit nude tinten. Daarnaast heb je ook nog keuze uit fel roze, lila, wit of zelfs doorzichtig. Dit is ideaal voor mensen met een baan waarbij een kleur op de nagels niet is toegestaan, maar wanneer je wel sterke gezonde nagels wilt.

Hoelang
blijft het mooi?

BIAB blijft 3 tot 4 weken perfect zitten, hierna is het tijd voor een nieuwe afspraak waarbij we 90% van de oude BIAB verwijderen.

Vanaf dat punt bouwen we de nieuwe BIAB weer op, de eigen nagels worden dus niet dunner door het verwijderen omdat er altijd een laag tussen blijft zitten. In tegenstelling tot acryl waarbij de nagels dunner gevijld worden, blijft er bij BIAB dus altijd een laag tussen zitten. BIAB oogt daarnaast ook dunner op de nagels en dus natuurlijker, waarbij het wel de versteviging biedt die je van acryl gewend bent.

Na het verwijderen van de BIAB voer ik eerst de e-manicure uit. De e-manicure bestaat uit het opschonen en verwijderen van velletjes, het in vorm vijlen van de nagels en tot slot het polijsten van de nagelriemen. De nagelriemen zijn erg belangrijk om secuur te behandelen in de e-manicure, zo heb jij het langst plezier van je nieuwe set nagels.

Nazorg

Wees de eerste 24 uur extra voorzichtig, ik raad het af om binnen 24 uur na de behandeling een langere tijd in heet water te zitten. Denk aan een sauna of zonnebank bezoeken of een heet bad te nemen.

Na een behandeling is het belangrijk om de nagels lekker te hydrateren, gebruik hiervoor een goeie nagelriemolie. Deze is ook verkrijgbaar in de salon. Breng dit bij voorkeur aan in de avond voor je gaat slapen, hierdoor krijgen je nagels de tijd om zich optimaal te herstellen.

Een absolute don't is om zelf aan de lak te gaan trekken wanneer het product mogelijk los laat, de kans dat je hierbij de natuurlijke nagel beschadigt is groot. Vijl de nagels zelf niet bij, de BIAB wordt tijdens de behandeling "afgeseald". Wanneer je gaat vijlen vijl je het gesealde randje eraf, waardoor de BIAB mogelijk sneller los laat.

Maak.jouw

afspraak

Volg mij
op  Instagram